Code:
daan wsh logo photofiltre omgezet n png 2

Veiligheids aanbevelingen.

Bij het gebruik van een verbrandingstoestel (geiser/kachel) olie, gas of hout gestookt, en waarvan de afvoergassen in de ruimte terecht komen, is het van belang dat u zorg draagt voor een ruim voldoende ventilatie of luchttoevoer.
Is daar een tekort aan het (toestel gebruikt ook zuurstof voor de verbranding) dan volgt er een onvolledige verbranding waardoor het levensbedreigende gas Koolmonoxide ontstaat.
Dit gas is tenslotte dodelijk.
Het apparaat mag daarom slechts buiten of in goed geventileerde ruimtes worden gebruikt.
En voor uw eigen veiligheid is het installeren van een Koolmonoxidemelder (in onze shop verkrijgbaar) en indien mogelijk een rookgasafvoer geen weggegooid geld.
Indien het toestel is voorzien van een zuurstoftekort-beveiliging schakelt deze het toestel uit, wanneer het aandeel van zuurstof in de omgevingslucht onder de 17,5% daalt (ODS).
Voorbeeld:
In ons voorbeeld wordt uitgegaan van een kachel met een vermogen van 4,2 Kw.
Wanneer u deze gaskachel gebruikt in een woonruimte, dient die ruimte minimaal 20 m³ per kW vermogen groot te zijn.
Voor een schuur of hal geldt: 10 m³ per kW vermogen.  
Wanneer u deze kachel in een woonruimte gebruikt dient deze dus minimaal 84 m³ groot te zijn; een schuur o.i.d. moet minimaal 42 m³ groot zijn.
Een woonkamer van 3 meter hoog moet dus minimaal een oppervlak van 28 m² (7x4 mtr.)te hebben.
De ruimte moet zijn voorzien van een ontluchtings- en beluchtingsopening, gelijkmatig verdeeld in een boven- en onder opening.
Een ventilatieopening in een wand naar buiten dient niet kleiner dan 2500 mm² per kWh te zijn.  
Deze kachel met een max. vermogen van 4,2 kWh vraagt dus twee wandopeningen van  minimaal 105 cm² (dus bijv. 10 x 10,5 cm.).
Een ventilatie-opening via de zoldering naar buiten dient de dubbele afmetingen te hebben: 210 cm² dus.
De ventilatieopeningen dienen uiteraard altijd te worden vrijgehouden. 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN